Thaiboks

Team Antwerp Piranhas heet u van harte welkom!!

Beste sporter, 

Hartelijk dank voor je interesse in onze thaibokswerking. Thaiboksen is ontstaan in Thailand. Het bestaat al eeuwen, en is sinds de jaren zeventig ook in België bekend. Het gebruik van handen, voeten, knieën en ellebogen maken het tot een zeer spectaculaire en effectieve vechtsport. Het kan zowel recreatief als competitief beoefend worden.

Je mag bij Team Antwerp Piranhas (TAP) sporttechnisch, ethisch en medisch verantwoorde lessen van hoog niveau verwachten, gegeven door competente trainers. Onze trainers zijn sporttechnisch ervaren en beschikken over de juiste pedagogische vaardigheden om leden te begeleiden. TAP geeft training aan mannen, vrouwen, kinderen, jongeren, ouderen, beginnelingen en gevorderden.

 

Thaiboks is enerzijds een vechtsport en anderzijds een pedagogische methodiek  waarin elementen als zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen aan bod komen. Hierop voortbouwend is het mogelijk aandacht te hebben voor thema’s veiligheid, integriteit, assertiviteit en  communicatie. Thaiboksen leert mensen omgaan met emoties. Enerzijds  kanaliseert het overtollige energie. Anderzijds activeert het mensen. 

Wetenschappelijk onderzoek (SKMO) motiveert dat thaiboks bevorderend werkt tav 

- de motoriek,

- de ontwikkeling van het coördinatie vermogen,

- de opbouw van conditie en

- de oog/hand coördinatie te verbeteren.

 

Daarnaast is TAP ook een club waar sportplezier, en toffe activiteiten buiten de lessen veel aandacht krijgen. De unieke vriendschappelijke sfeer zorgt ervoor dat je je al snel thuis voelt bij ons.

Je bent welkom voor 3 ( 1 week) gratis proeflessen. Tijdens de proeflessen kan je losse, sportieve kledij dragen. We trainen op blote voeten. Je kan tijdens de proeflessen materiaal van de club gebruiken.